13 Aralık 2010 Pazartesi

Haftanın meyvesi "NAR"

Mor renkli meyve ve sebzeler herkesin bildiği gibi çok ama çok faydalı...özellikle "Kansersavar" olarak adlandırılan "Nar" bu meyvelerin başında gelir. Nar yemek zahmetlidir. O yüzden en kolay yolu Nar suyu içmek ise o zaman şunalar dikkat edelim lütfen :

1.Narı kendiniz sıkacaksanız ve eğer bir organik pazarından almadıysanız büyük bir ihtimalle kabukları ilaçlı olacaktır. O zaman önce ilaçları bir anlamda kabuklardan veya yapraklardan yok eden İXİR yada benzer bir solüsyon ile yıkanabilir. Eğer yoksa üzülmeyin Elma sirkesi de aynı işlevi görebilir. İyice yıkayıp 10 dakika Elma (üzüm değil) sirkesinde bekletip sonra çalkalaıp sıkabilirsiniz.

2.Yok ben bunlarla uğraşmam sokakta 1 liraya bir bardak nar suyunu sıkıyorlar alır içerim diyenlerdenseniz o zaman dikkat
*bu narlar bırakın sirkeli su bence normal su bile görmeden doğrudan sıkılıyor... o zaman kabuklarındaki tüm ilaçlar vücudunuza giriyor bu da tabii ki çok tehlikeli.

Narı taneleri ile tüketenler için ton balıklı  yada cevizli tulum peynirli yeşil salatanıza ilave ederseniz çok değişik bir tat elde ederseniz.

1 bardak nar suyunun içine 1 yemek kaşığı buğday nişastası ekleyip pişirebilir ve jöle kıvamına geldiğinde 1 kase küçük doğranmış meyvelerin (muz,elma,ananas ve armut olabilir) üzerine döküp afiyetle yiyebilirsiniz. Diyette değilseniz 1 top vanilyalı dondurma da  meyve salatanıza çok lezzet verir...denemekte fayda var derim :)))

Mor ve kırmızı renkli sebze ve meyveler dediğim gibi vücutta tümör oluşumunu yavaşlatıyor yada varsa tümörlerin küçülmesine yardımcı oluyor ama bunda miktar ve süreklilik çok önemli.Yani bazı şeyleri her gün ve belirli bir miktarda yapmazsak o zaman çok fayda sağlamamız söz konusu değildir.

Keçiboynuzu (harnup)
Mesela harnup pekmezi içiyorsanız (çok iyi bir antioksidan) mutlaka yanında kırmızı turp 1 adet yemeye çalışın çünkü ikisi bir araya geldiğinde yine tümör oluşumunu engelliyor. Çok enteresan değil mi ?Ama pekmezi hemen marketten alıp içmek olmaz...mutlaka biraz zahmet edip civarınızda varsa sertifikalı bir organik mağazasından yada organik pazar tezgahında satılanlardan tercih edeceksiniz. Çünkü bu pekmezler üzerinde ilaç olmayan ürünlerden yapılıyor ve içindeki şeker miktarı da çok dengeli tabii ki birde içinde gerçekten keçiboynuzu yani harnup var...

Kısacası elimiz bir sebze yada meyveye gittiğinde öncelikle şunu bilmeyiz artık pazarda satılan arapsaçı bile yabani değil yani tohumdan üretiliyor ve mutlaka pazardaki her ürün gibi hemen bozulmasın diye ilaçlanıyor...ilaç ise çok tehlikeli...özellikle çocuklarımızı ve gençleri mümkün olduğunca bu ilaçlı ürünlerden uzak yetiştirebilmek için en zor yolu seçip organik ürünlere yöneliyoruz...Her şeyi mevsiminde ama mümkünse ilaçsız olandan tüketmeye çalışıyoruz...Yani kışın karnıyarık yemek yerine illa da karnıyarık yapılacaksa o zaman yazı bekliyoruz...

Sokakta yemek çok keyifli ama unutmayın ki o kadar çok miktarda tüketim yapılan bir yerde sizin özeninizin gösterilmesi mümkün değildir. O zaman elimizden geldiğince evde sağlıklı yemek yemeye çalışıp en azından vücudumuza aldığımız zararlı kimyasalların azalmasını sağlıyoruz. Yada bana ne deyip kaderimize razı oluyoruz.

Bugünlük bu kadar yarını bekleyin derim...sevgiler

1 yorum:

  1. çok teşekkürler gerçekten çok faydalı bilgiler emeğine eline sağlık.
    gamze tirol

    YanıtlaSil